fredag 10 oktober 2008

FK

Nån som sett Försäkringskassans senaste reklamkampanj? I nästan urskuldrande ordalag skyller de sitt paragrafrytteri på regeringen och ber folk att ringa till dem så de får förklara hur saker och ting egentligen ligger till.
Vaa?? Sicket skämt! Ringa till FK? Hur ska man kunna komma fram dit? Telefonköer på timmar ju och kommer man väl fram är man på fel ställe också hamnar man i en ny kö.
Ska fan vara sjuk idag.

Jag har i några veckor haft en kille med mig på jobbet som arbetstränat för att kolla huruvida han kan jobba överhuvudtaget, jag kan inte bedöma det men på slutet kom det någon snubbe som tydligen var införsatt i saken och skulle intervju oss hur det gått.
Han upplyste oss oinvigda (friska) vad som kommer att gälla framöver, kraven på de sjuka är att de om de så bara kan jobba en timme om dagen ska stå till arbetsmarknadens förfogande, får de inget jobb (vilken arbetsgivare vill ha en som kan jobba bara en timme om dagen?) ska Samhall anställa dem!!!!!
Samhall är så vitt jag begriper ett vinstdrivande företag som princip redan lagt ut all tillverkning till Asien och har kvar lite städning och uthyrning av folk typ bemanningsföretag.
I min lilla stad finns det redan företag som inga anställda har alls, de hyr folk av Samhall.
Nästa dumhet är regeringens idiotförslag att förenkla för företag att få F-skattesedel, idag måste man ha uppdrag av fler än en uppdragsgivare för att få en, men snart räcker det med en enda..........resultat?.......mindre företag kommer inte att behöva anställa alls utan de gör om sina anställda till enmansföretag.
Betänk vad detta innebär i en lågkonjunktur.


"Det är när gräsrötter sluter sig samman som de bildar en gräsmatta"





1 kommentar:

  1. SÅ BRA INLÄGG VÄNNEN sett den oxå o reagerat!! haha ungefär som snälla ni sluta skäll på oss o skjut oss inte ...ler stort..mm samhället håller på att gå åt skogen för FAN gillar det där sista oxå om gräsmattan....

    SvaraRadera