tisdag 4 november 2008

Tillåtet att ljuga

Nån som såg dokumentären "Amerikas ondaste man" igår?
Lee Atwater, mannen som uppfann den negativa presidenkampanjen, hävdade att ändamålet helgar medlen in absurdum, att vinna ett val med vilka till buds stående medel som helst var viktigare än allt annat.
Som svensk tänker man ju genast........sånt kan bara hända i USA..........men så kom jag att tänka på EU-omröstningen här i gamla Svedala och insåg att demokratin balanserar på en ytterst smal och svajig lina.

Det är ju nästa år val till Europaparlamentet, närmare bestämt den 7 juni och det är fem år sen sist (visst går tiden fort när man har roligt så säg) och apropå demokrati så röstade 37,85% av de röstberättigade den gången!
Hur få röstande kan man acceptera innan det inte längre kan kallas demokrati??
Antagligen finns det ett svar någonstans och jag tänker försöka ta reda på det.

Såg en annan dokumentär om USA där de sa saker som att drygt 100 miljoner amerikaner, alltså ca 30% lever under fattigdomsgränsen, i Detroit har 20% av innevånarna det senaste året fått vattnet avstängt pga obetalda räkningar!!!! Och detta sedan gas och el redan är avstängt!!

Om en tredjedel av världens rikaste lands befolkning lever i fattigdom..........hur bra fungerar då marknadsekonomi och kapitalism???

Frågor man kan fundera på.


To those of you who recived honours, awards and distinctions, I say well done. And to the C students, I say you too can be president of the United States George W Bush

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar