torsdag 4 december 2008

Snökaos, finanskris och samvete

Ny dag nya möjligheter.........snön står som spön i backen......heter det ju inte men det vräker ner och trots att det innebär ett visst mått av arbete så är det vackert.
Sjuk är jag ju, så sjuk som bara vi karlar kan bli av en liten ynka förkylning..........inte så konstigt efter att ha blivit hostad på i en hel helg av underverket min äldsta son och underverkets mor har tillverkat tillsammans.
Denna bedårande lilla 4 åring lindar ju farfar runt lillfingret..........på tok för enkelt.....men ack så ljuvligt......det är något visst med att få barnbarn, man kan tillåta sig att skämma bort dem hur mycket som helst och komma undan med det och det är väl så far och morföräldrar ska ses av de små liven kan jag tycka.

Finanskris....jo pyttsan......jag prenumurerar ju på tidningen Time och två gånger om året följer det med en bilaga kallad style&design...........mao en massa reklam för exklusiva fullständigt onödiga prylar.
Man kan tex köpa sig en mobiltelefon från Vertu för 36 000$ !!!!!!!!
Dior har en annan variant på temat fullständigt nerlusad med diamanter.......inget pris utsatt men måste man fråga om det har man väl inte råd....som de brukar säga de som säljer sånt......gå gärna in och titta på den på www.diorphone.com .

I dessa juletider där det stora flertalet barn i världen knappast lär få någon julklapp alls eller förmodligen ens vet om att det är jul, kan sådana här reklamtidningar få mig att fundera över fördelningen av jordens gemensamma resurser.

Vi lever i en förryckt värld. Människor dör av svält medan knähundar dör av övergödning. Norman Mailer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar