måndag 30 november 2009

Dyrt att köpa billigt

Hmm.....ska gå och jobba idag efter att ha legat hemma i trynflunsan och kraxat med feber och gud vet vad i två veckor....så jag nannar kudden vid pass 22 (händer väldigt sällan annars) och vaknar pigg som en mört kl 01:30!!!
Visserligen hostar jag som en lungsjuk men det går över efter ett tag....men sömnen, hur fridens liljor jag ska orka genom denna dag kan man ju undra.
Nåja det löser sig väl.
Annat man kan förundras över är ...batterier....bytte i min trådlösa mus för en månad sedan, de gamla har hållit sedan jag köpte den för snart ett och ett halvt år sedan...nu minsann blinkar den glatt igen med sin röda lampa.
Konklusion...köp inte batterier på Rusta.
Har säkert kunnat varit på vilken annan lågprisbutik som helst...somligt blir dyrt att handla billigt, så enkelt är det.
Gäller glödlampor också kan jag upplysa om.....satte upp en hoper stjärnor och stakar igår ju....av någon outgrundlig anledning funkade i stort sett ingen glödlampa så jag bytte på löpande band.
Samma sak där, hade köpt 2 fempack 15W lampor också antagligen på Rusta, av dessa tio funkade 7 st och 2 gick sönder efter ca 20 minuter....funderar allvarligt på att bojkotta dem.
Hönsen tittade en smula misstänksamt på sin stjärna men började glatt picka på den efter ett tag....i tron att den kunde släppa ifrån sig något ätbart förstås.

Annat jag köpt är 20 pins med texten "Nej till SD i riksdagen", tänkte dela ut dem på jobbet så får vi se vilka som törs stå för sina åsikter....en smula stockkonservativt där då på sina håll och inte så lite rasistiskt.
Naturligtvis grundat på djup okunskap och idiotprogram som Efterlyst, läs gärna GW Perssons inlägg i den debatten här

Om man införde energiskatt på människor skulle många komma billigt undan. Torvald Gahlin (1910-2006)

2 kommentarer:

  1. Tack för att du skrev om glödlamporna. Jag trodde jag var ensam om att ha samma problem. Dvs. glödlamporna håller inte. Och nu pratar jag om den gamla modellen. Jag antar att du gör det också.
    De glödlampor jag köpt är inhandlade på COOP Forum så affär kanske inte har någon betydelse. Felet, som jag ser det, är att ingenting är gjort för att hålla längre. Man ska tvingas köpa nytt. Och idag har vi råd med det. Vissa mer andra mindre. Tror inte så många går tillbaka till affären och klagar. Vi köper nya glödlampor. Jag brukar vara den som klagar i affärerna men jag har samtidigt varit osäker på om det är armaturen det är fel på.
    Jag har varit med om explosion, när gnistor flugit från lampan. Jag har stått med själva glaset i handen men själva skruvgrejen kvar i lampan... Helt annorlunda fel från vad jag kan minnas från förr... Då när saker var gjorda för att hålla...
    Bra att du tillfrisknat! Jag hoppas du mår bra nu och att du tar det lugnt så här i början.

    SvaraRadera
  2. Skicka en pin till mig, du, jag kan stå för det! :-)

    SvaraRadera