måndag 27 juli 2009

Politiker

Jag har en fd arbetskamrat som för ett tag sen övergick till politiken (S) på heltid och nu jobbar i något slags projekt om arbetslöshet.......en ung kille som brinner för sina åsikter och det är ju bra.

Dock kan jag tycka att han som alla andra "broilers" väldigt lätt ramlar ner i fallgropen att låta som om han bara upprepar något han lärt sig eller hört av någon annan........jag har ju en gång i livet varit i branschen så jag vet hur lätt det är.

Man får på diverse kurser, konferenser, möten och dylikt lära sig argumentera för sin (partiets) sak......problemet blir då ofta att man tappar sin egen åsikt och förmåga till kritiskt granskande av vad det är man får sig till livs och förväntas förmedla till andra.

Så fort någon ur "fel" fålla......i hans fall då borgerligheten......säger något överhuvudtaget så nagelfars det minutiöst för att hitta saker att klanka på.......medan om det kommer något från partitoppen så sväljer man det som om vore det den absoluta sanningen.

Missförstå mig rätt nu ........det funkar naturligtvis likadant åt andra hållet......"broilers" är "broilers" oavsett färg på politikermössan.

Vad jag, som står politiskt obunden, men med fötterna djupt förankrade hyfsat långt åt vänster, kan tycka är synd är att vänstern inte klarar av att presentera något som helst alternativ till en borgerlighet som vars främsta företrädare (Reinfeldt) helst av allt skulle vilja skippa demokratin. (attans besvärligt när pöbeln ska vara med och bestämma va?)

I vart fall kallar han i sin bok, Stenen i handen på den starke, paragrafen i regeringsformen som säger att all makt ska utgå från folket för "en kollektivistisk grundsyn"!!!!

Jag kan faktiskt rekommendera den boken (låna den förslagsvis på biblioteket), hade man tidigare fördomar om "De nya moderaterna/arbetarpartiet) får man dem garanterat bekräftade.......den är faktiskt djävligt skrämmande.

Om man vill komma någonstans med sin ideologi, oavsett vad den nu går ut på, måste man våga stå för den och presentera den som ett alternativ till det som för tillfället råder.........att bara hacka på makten kommer man inte långt med.......mest av allt framstår man då som en gnällmåns.

Så ett förslag från min sida till den samlade vänstern är........våga vara ett vänsteralternativ......rensa bort lite gammal skåpmat i partitopparna och framförallt.....se till att ni når ut med budskapet till alla.....inte bara de "trogna".

I stället för att klaga över att vi inte har allt vi vill ha borde vi vara tacksamma för att vi inte har fått allt vi förtjänar. Dieter Hildebrandt






1 kommentar:

  1. Har inte gått över till politiken på heltid, IF Metall Höga Kusten driver projektet och det finansieras av Socialfonden i EU.
    Annars var det tänkvärt skrivet, det gäller att se allt, inte bara det man vill se.
    Mvh / Esbjörn

    SvaraRadera