torsdag 17 september 2009

Kapad och svald

Migrän är obra........får en mest att vilja svälja huvudet.....fast då får man väl ont i magen istället....den får ju jobba nog ändå.....fast åt fel håll när man botaniserar där på badrumsgolvet.

När väl huvudvärken släpper hamnar man i ett lite lattjo tillstånd......ungefär som om man befann sig i en glasbubbla.....man hör och ser men reagerar knappt.....ringer telefonen stirrar man dumt på dem en stund innan man kommer på att det nog är meningen att man ska göra något åt saken.

Undrar hur livsfarlig man skulle vara i trafiken i det tillståndet??

Slötittade på Uppdrag Granskning och fascinerades av hur all världens länder och företag verkar finna sig i att få sina fartyg kapade stup i kvarten av dessa Somaliska pirater alla vet vilka det är och var de finns.
Att de dessutom gladeligen betalar ut miljonbelopp för att få dem tillbaka är ju ännu underligare.....fast inte utan att först ha förhandlat i 2 månader medan deras besättning sitter fast med en hoper påtända galenpannor med mer vapen än en mindre armé.

Vad slags värld lever vi i egentligen?? Där rederier har "förhandlare" inprogrammerat på kortnummer i sina mobiltelefoner och man uttalar sig i termer som "finns det inte bränsle i fartyget att ta sig ifrån Somalias kust är fartyget värdelöst för oss".
Att det satt 13 besättningmedlemmar som gisslan verkade inte bekymra dem särskilt.

Jag tar mig en roddtur i Nätraån istället.......tror risken för kapningar är hyfsat liten där.

The existence of the sea means the existence of pirates Malayan Proverb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar