söndag 30 augusti 2009

Media...eller vem bestämmer vad du får för information?

Börjar man rota i något kan man bli förundrad..........visste ni att all media (radio, TV, tidningar och webb) i Sverige i princip ägs och kontrolleras av 4 stora koncerner, intresserad läser mer om detta här.

Mittmedia förvaltnings AB äger 17 dagstidningar, bla ÖA som jag prenumererar på, tryckeriet den trycks på, bolaget den distribueras på, alltså de som pular ner bladet i min brevlåda
och den lokala radiostationen RIX FM som skvalar på jobbet i ett otal apparater etc.etc.

De flesta medierna kallar sig oberoende liberala men håller sig ibland pliktskydigast med en socialdemokratisk ledarskribent när de köpt upp en sådan tidning eller lagt ner den (Nya Norrland).

Journalistkåren kallar sig opolitiska, vilket är ungefär lika sant som att säga att jag är moderat, för jobbar man på en tidning vars chefredaktör (lika opolitisk men får jobbet för han/hon umgås i de rätta kretsarna....vilka kan beskyllas för mycket men knappast att vara vänstervridna) ska godkänna alla artiklar innan publicering, är det nog inte läge att skriva negativt om tex vår nya självutnämnda landsfader Reinfeldt.

Mao, allt vi läser och hör under dagen är influerat av liberala värderingar......eftersom alternativ saknas.......frågan blir då......hur påverkas vi av det?

Ägarna till detta imperium är två stiftelser, Nya stiftelsen Gefle Dagblad (70%) och Stiftelsen Pressorganisation........att ta reda på vem eller vilka som står bakom dessa stiftelser är inte gjort i en handvändning då de är insynsskyddade, ej är momsredovisningsskyldiga och inte betalar ett enda nickel i skatt.

Att driva företag med en stiftelse som ägare är ett lagligt sätt att slippa skatt och synnerligen vanligt i Sverige.......en av de mer förslagna i branschen är IKEA......Kamprad är inte bara snål när han reser, han ogillar skarpt svenska skatter också

Han tycker väl inte att hans pyttelilla miljard imperium ska hjälpa till att bekosta svensk sjukvård eller vägarna han transporterar bokhyllan Billy på..........hamnar i kardinalsynd nummer två frågar du mig!!

The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent, and that's power. Because they control the minds of the masses.
Malcolm X (1926-1965)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar