tisdag 11 augusti 2009

Svensk lagstiftning......

....gäller tydligen inte alla svenskar.
Idag blev vi inom vårt arbetsområde ihopkallade för en information angående en sak som hänt och som påverkar en person inom vår grupp......lät ju eljest så det förslog, eller hur?
Personen ifråga har blivit omplacerad av säkerhetsskäl......anledningen till detta något drastiska beslut stavas amerikansk påverkan.
Vi tar det från början.
Killen....för en sådan är det ju.....är av utländsk härkomst.......kom som tolvåring till Sverige och har svenskt medborgarskap sedan ca 30 år tillbaka, gift och har barn med en kvinna från samma land och reser med jämna mellanrum hem till sina och sin frus släktingar på semester.
Där......klämde skon.....att han inte kapat rötterna med sitt av amerikanarna svartlistade land ligger honom nu så pass i fatet att han klassas som en säkerhetsrisk och får under inga omständigheter komma i närheten av militärmateriel från världspolisstaten USA.

Vidare fick vi oss till livs att det ansågs som ytterst olämpligt att ens diskutera frågan med andra än inom vårt eget arbetsområde..........medial uppmärksamhet kunde förutom ge negativ publicitet för företaget och killen ifråga också äventyra företagets framtid.
Usa hotade tydligen med att svartlista oss som företag om detta blev offentligt!!

Vidare har det tillsatts en arbetsgrupp på företaget som ska se över hur vi hanterar och följer amerikanarnas direktiv.......inte bara hos oss utan också hos våra underleverantörer.

Mao......man måste hädanefter se upp med vem man umgås med, vart man far på semestern, vilket parti man röstar på eller är medlem av och framförallt förhöra sig nogsamt om bakgrund hos en eventuellt blivande motjé.

Inom brittisk försvarsindustri får de anställda vart femte år fylla i ett frågeformulär där man ska redogöra för sina förhållanden.........detta togs upp på mötet idag av den ansvarige som om det kunde vara ett tänkbart alternativ också hos oss.........man undrar ju hur de tänker kolla sanningshalten i svaren.........ringer de till Mossad och checkar eller???

En annan undran så där i förbifarten.......kollar de vad som skrivs i bloggar också???
Jag vet att det görs.....om än inte konsekvent.


3 kommentarer:

  1. Det där lät ju som intrigen till en kommande roman eller thriller på film.... Huga!

    SvaraRadera
  2. jaa man slutar inte att förvånas... letar du anledning att få permanent semester borde du spåra in på linjen ... obekväm;)

    SvaraRadera
  3. Funderar allvarligt på att gifta mig med en iranska och besöka hennes släkt en par ggr per år....borde kanske räcka va??

    SvaraRadera