söndag 20 december 2009

1+1+2=4........katter...

Som sagt, nu är det alltså fyra katter i detta hus, Ida, husets drottning har bevärdigat oss med ett av sina alltmer sällsynta besök, satt på bron i natt och såg trött och frusen ut, rena flaxen att jag fick syn på henne.
Öppnade dörren för att släppa in henne, hon tvärstannar i dörröppningen och vänder på en femöring för att dra ut igen....luktar kisse förstås och såna är inte Idas favorit...milt uttryckt.

Nåväl, får tag i nackskinnet på henne och placerar den morrande lilla damen på köksbänken öppnar en burk kattmat och morrandet blandas nu med glupskt slukande av maten.

På golvet står tre andra kissar och tittar frågande på henne, de två damerna är lite avvaktande och sitter på behörigt avstånd medan min stora kastrerade hane, Murphy, som om man ska vara ärlig är snällare än smart, helst av allt vill gosa med Ida.

Här ska djävlar i min låda inte gosas....fröken etter fräser och morrar något vansinnigt....till slut ledsnar ju de andra och drar till sina respektive ställen.
Ida hoppar till slut ner från bänken och somnar på soffan i vardagsrummet.

Nu har hon gått ut så vi får väl se när hon behagar komma hem igen.....om hon nu ens betraktar detta som sitt hem längre...kanske känner sig utanför med alla katter, vad vet man vad som rör sig i en katts huvud.

3 kommentarer:

  1. Hoppas ida kommer in o firar jul...tråkigt om hon skulle vara ensam då...

    //H

    SvaraRadera
  2. Hon kom hem idag igen, fortfarande morrande men inte fullt så högljutt.

    SvaraRadera
  3. sån tur!!! hon vet säkert att det är hon som bestämmer ändå...drottningen i huset*L*

    //H

    SvaraRadera