torsdag 31 december 2009

Blandad konfekt........

Funderade på huruvida man kanske skulle försöka sig på någon slags resumé över det gångna året så här i dess sista skälvande timmar.

Något slags hopp för mänskligheten var väl ändå Barack Obama då han installerades i Vita Huset i januari, det flög all världens väg för mig iaf när norrmännen fick för sig att ge honom Fredspriset och han tog emot det.
Hade det varit något slags djävlar anamma i karlen skulle han ju ha skällt ut kommittén efter noter och undrat vad de höll på med....för mycket kan man ju anklaga Obama för men bidragit till världsfreden tillhör banne mig inte det.

Finanskrisen förstås som slog så hårt mot den vanlige amerikanen vars skyddsnät är glesare än hårstråna på en biljardboll....naturligtvis slog och slår den fortfarande hårt här i Sverige också.

Någon som kommer ihåg att sjuksköterskorna strejkade i 6 veckor i april?
Resultatet tvistar de lärde om.

FRA-lagen klubbas igenom efter diverse strul på vägen...politikerna står undrande inför protesterna och får lära sig ett nytt ord....integritet....nu ska de bara lära sig betydelsen också.

Samma politiker som med olagligt nedladdad musik i sina mobiler, IPods och datorer antar sedan den nya fildelarlagen och lägger ut spaning av potentiella grova brottslingar (din o min unge) på entreprenad....häpnadsväckande!!

Reinfeldt...ni vet han som lurade i folk att hans parti minsann var det nya arbetarpartiet sa en gång i sin bok att uttrycket "all offentlig makt ska utgå från folket" som står i regeringsformens sk portalparagraf, är ett typexempel på socialdemokraternas kollektivistiska grundsyn....intelligent kille.

Nåväl jag tänkte sno ordet kollektivistiska av honom.....i min kritik mot musikindustrins skapelse Spotify som snodde all musik rakt av om inte de som rådde om den uttryckligen sa ifrån, för tjäna grova pengar på intäkterna av medlemskap och reklam, mao kollektiv anslutning, högerns annars så röda spöke.

Idén i sig är ju bra...skulle de nu bara också se till att betala upphovsrättsinnehavarna anständigt vore väl allt frid och fröjd.

Vad säger man om regeringens nya regler för A-kassa och sjukersättningar då?
Gör om gör rätt....verkar väl som en god idé.
För något så fullständigt vansinnigt får man ändå leta efter och bottnar tycker jag i en vedervärdig människosyn....OCH om nu någon i sin vildaste fantasi inbillar sig att det kommer att stanna vid det här så är det banne mig dags att vakna nu...för det här är bara början och en stilla västanvind mot vad som komma skall.

Det är inget annat än en grov kapitalistisk grundsyn där allt ska gå att göra pengar på och om inget görs nu har de snart monterat ner all välfärd värd namnet och säljer försäkringar till dem som har råd.

Så då närmar vi oss det jag tycker har präglat året mest....den förbannade girigheten....och när tom arbetarnas främsta företrädare, Wanja Lundby Wedin, skriver på avtal om bonusar utan att ens blinka och påstår sen glatt att hon inte visste vad hon skrev på och kommer undan med det, kan man ju undra vart vi är på väg.

Fast med löner och styrelsearvoden en vanlig arbetare bara kan drömma om är det kanske inte så konstigt.....mycket vill ha mer och makt korrumperar och gud vet alla floskler man kan stoppa in där.

Samtliga förbunds ordföranden stödde henne påstods det....att Stefan Löfvén gjorde det är ju inte att undra på...han tjänar väl ännu bättre på alla sina uppdrag och har väl siktet inställt på att bli LO-ordförande en dag, de andra tomtarna är väl också rädda om sina poster.

Finns det då inget positivt som har hänt under året....naturligtvis finns det det....bara det att rapporteringen av dessa inte i egentlig mening ens kallas nyheter längre...men något ska vi väl hitta.

Hans Rosling är nog en av de mest positiva människor jag sett på mången god dag...gå gärna in på Gapminder och läs, engelska visst men vi lär ju vara tvåa i Europa på det språket så.....

Ta er gärna en stund och kolla in det här

Gott Nytt År

1 kommentar:

  1. Än en gång en härlig läsning! Jag önskar dig ett bra slut på det gamla året och ett riktigt Gott Nytt År! /E-ML

    SvaraRadera