onsdag 9 december 2009

Alberts Bod

Förr i världen....och då pratar vi ändå bara 60-tal, sköttes ju affärer lite eljest här i nejderna, min fars föräldrahem fungerade ju som sommarhus innan de flyttade hit för gott.
Alldeles i närheten fanns det då en lanthandel som hette Alberts Bod efter gubben som hade det, ni vet en sån där diversehandel som hade precis allt från spik till margarin och gummistövlar.
Alla handlade ju där för bilar var det ont om och affären var ju byns samlingspunkt.
Samtliga affärer skede också på kredit...man betalade i slutet på månaden eller som i farsans fall då när de skulle fara hem efter semestern.
Betalningen skede naturligtvis kontant och beseglades medelst en sup förstås, detta på vindskammaren där gubben hade en flaska hemkört och två nubbeglas stående i fönstret, dessa var av naturliga skäl inte speciellt rena utan ofta fyllda med spindelväv och döda flugor.
Sprit dödar ju så gubben hällde helt sonika upp glasen till bredden, tog sen pekfingret och drog av det som flutit upp och skålade för en lyckad affär.
Annat än ICA Kvantum det!!

Näst efter små brännvinsglas är kyskhet det värsta jag vet. Anton Niklas Sundberg

1 kommentar:

  1. Ja, tänk om man fick en sup varje gång man passerat kassan på Ica....affärerna skulle gå strålande! Kanske ska försöka övertala min chef, vi säljer ju underkläder! En bh och en stor, klar, tack! 450:-

    SvaraRadera