tisdag 5 augusti 2008

Saker man inte förstår

”Polisen satsar på att lösa ouppklarade mord” är huvudrubriken i gårdagens ortsblad, polisstyrelsen tillsätter nya resurser för att försöka lösa de sex mord som ännu inte är uppklarade i Västernorrland.
Ja men vad bra kan man ju tycka, om än en smula sent påtänkt.
Så var ska nu dessa resurser stå att finna frågas det i artikeln.
Svaret blir i mina ögon en smula underligt, ”Till en början får vi använda de resurser vi har, sen får vi se hur Näpo (närpolisen??) eventuellt kan omfördela sina resurser.”

Tillsätta nya resurser = använda de resurser vi har????????

Jag fattar nada………sitter det en hoper poliser i någon bortglömd avkrok och gör något fullständigt oviktigt som man kan använda, eller vad?
Är det måhända en uppmaning till alla småtjuvar att snälla ta det lugnt nu ett tag va för vi ska leta mördare och har inte tid att kolla vad ni pysslar med på ett tag?

Jag tror knappast att polisstyrelsen ringt till tidningen och bett dem skriva om denna braskande nyhet, snarare låter det som om tidningen har nyhetstorka och dammsuger alla källor de har för att överhuvudtaget hitta något att skriva om och så blir det så här tokigt.

De som någon gång har blivit intervjuad eller överhuvudtaget citerad i en tidning kan nog verifiera att man inte känner igen det man sa när det står där i någon artikel, det verkar snarast vara ett obligatorium att skriva om det människor faktiskt sagt. Varför är det så?
Saker man kan fundera på.

Annars ska det firas idag, ena sonen blir sjutton sensomrar gammal och minns jag rätt från den tiden var det väl inget märkvärdigt, snarare ville man att det skulle varit 18 år för då vankas det ju körkort och kanske en krogsväng med kompisarna, mest för att man får då.
Men tårta och presenter är ju aldrig fel.

Svenska sommaren upphör aldrig att förvåna en, i Åsele, inte alls så långt härifrån var det igår kallast i hela Sverige, håll i er nu, -1 grad!!!!!!
Dags att skicka efter emigrationspappren???

Tänk vad mycket gott som skulle uträttas om man inte var så noga med vem som skulle få äran av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar