lördag 30 augusti 2008

Lite regn har väl ingen dött av.........

Någon där uppe bestämde sig i torsdags natt för att testa Öviksbornas tålamod och öppnade himlens alla slussar och lät vatten i mängder skölja bort vägar, knäcka huvudvattenledningen till staden och testa ambfibiefunktionaliteten på min gamla Volvo.
Dessutom härjade tydligen också en del minitromber och skyfflade runt diverse saker till allmän förtret för grannar vars tak skadades av kringflygande studsmattor och växthus.
Hur mycket vatten som faktiskt kom ner tvistar di lärde om men ett intressant faktum är ju att vi som samhälle är extremt sårbart om endast ett dygns regnande kan ställa till det så infernaliskt, lägg till lite elavbrott också så står vi oss slätt.

Annars har drottningen i huset, katten Ida, återvänt från sin turne och ordningen är därmed återställd i detta hus, vart hon befunnit sig vete väl sjutton men hon såg ju inte direkt svältfödd ut om än något tilltufsad i pälsen.

Möjligen vet hon mer än hon talat om och älgjakten börjar ju nu på måndag i detta området och med skogen full av skjutglada jägare kan det ju vara en god idé att hålla sig därifrån, för ser de inte skillnad på en bärplockare och en älg kan de väl ta henne för en björn vilket det ju också är jakt på just nu?!

Apropå det så brast en väns tre och ett halvt åriga barnbarn ut i hjärtskärande gråt när hon hörde att det skulle skjutas björn..........hennes lite äldre bror heter ju så. Inte lätt.

En jobbarkompis blev häromdagen påkörd bakifrån när hon stod still i en bilkö, skrikande bromsar och en djävla duns fick hennes bil att flyga in i framförvarande bil osv......
Ut ur den påkörande bilen skuttar (?) en 80 årig farbror skitförbannad för att hon kört på honom!!!!!! Tom polisen blev lätt förvirrad när de hörde den versionen.
Jag skriker inte på att man ska ta körkortet av äldre men visst kunde väl ett litet test nu och då vara på sin plats, saker och ting förändras ju under årens lopp, typ syn och reaktionsförmåga.

En annan arbetskamrat har gått på myten att kvinnor av någon outgrundlig anledning skulle vara begåvad med bättre simultanförmåga än män och gör sitt bästa för att bevisa saken genom att samtidigt köra truck, prata i telefon och dricka kaffe.
Funkar ju fan så dåligt kan jag upplysa om och skulle vi, som lagen föreskriver, skriva tillbudsrapporter varje gång det smäller eller är attans nära att någon blir påkörd skulle vi vara tvungna att anställa någon på minst halvtid för bara den saken.

De människor som folk talar illa om är i regel dem som de fruktar.
Varför säger mannen då alltid så mycket nedsättande om kvinnan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar