onsdag 27 augusti 2008

Urbota korkat

Egentligen hade jag tänkt skriva några rader om Jessica Zandéns och Cecilia Gyllenhammars debattinlägg i Newsmill, men tydligen är det redan folkstorm och dessutom är det så urbota korkat att det inte ens förtjänar att kommenteras.
I allra bästa fall är det ett sätt att försöka provocera, vilket de onekligen lyckats göra, men även som provokation är det plumpt och osmakligt.
För er som fattar nada av vad jag menar, kolla Metro från igår (26/8) eller Newsmill, (
http://pmnilsson.wordpress.com/2008/08/24/jessica-zanden-och-cecilia-gyllenhammar-om-carl-hamilton-sluta-las-guillou-alska-istallet/) om ni ids.

På jobbet pågick en annan diskussion om jämlikhet, en kille sammanboende med sin tjej i ett hus hon äger betalar inte ett öre för sig hemma, inte mat, inte en elräkning, inte ett skit…..förutom lite reparationer på kåken.
Vi vanliga dödliga som försöker dela på inkomster och utgifter trodde ju först att han skämtade men tydligen var det på fullt allvar.
Han hade sa han en räkning denna månad på 75:-, resten kunde han göra vad han ville med!
Om hon åtminstone varit miljonär kunde jag kanske förstått något av resonemanget, men antagligen tjänar hon mindre än han gör, att hon går med på det övergår mitt förstånd liksom att han har mage att dels göra det dels tala om det för oss.
En stilla förhoppning är måhända att han blir blåst på konfekten tids nog.

Outsourcing och världsklass är modeorden på jobbet just nu liksom ett gammalt sextiotalskoncept från Toyota kallat “ständiga förbättringar”.
Inget av det har ledningen lyckats implementera (Fina ord jag kan va? Lärt mig på jobbet!)
Om jag fattat saken rätt så är det ledningsgruppen och några till som tycker idéerna är bra, alla andra tycker mest att det stjäl tid från det vi faktiskt är anställda för att göra och får betalt för……..jobba.
För medan vi står framför en tavla timmevis i veckan och lyssnar på en högst oengagerad arbetsledare så inte fan är det någon som utför vårt jobb inte.
Vi som har jobbat några tiotal år på firman vet ju att trender kommer och går och visserligen kostar alla dylika projekt åtskilliga miljoner, och gudarna ska veta att det varit några stycken under årens lopp, men å andra sidan är det bättre att de engagerar sig i sånt så gör de iaf inget annat dumt.
Projektarbete är ju förresten en annan sak de lärt sig nyssens, nu ska tom löneformsarbetet drivas i projektform, slutar väl med att de rationaliserar bort lönerna……….möjligen kan vi få aktier eller något annat skit.

Arbete: ett av de förfaranden genom vilket person A skaffar egendom åt B.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar